Kimdir?

1984 yılında İzmir’de doğdum. Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Japonca Öğretmenliği Bölümü’nden 2007 yılında mezun olduktan sonra eğitimime MBA ile devam etme kararı aldım ve İzmir Ekonomi Üniversitesi İşletme Bölümü’nde yüksek lisans eğitimine başladım . Ancak işlerimin yoğunluğu nedeniyle Ekonomi Üniversitesindeki eğitimime ara verip, okumaya zaten hayatımın büyük bir kısmını kapsamakta olan elektronik mecrada devam etme kararı aldım. Şu anda Ahmet Yesevi Üniversitesi e-MBA programı dahilinde eğitimimi sürdürüyorum.

İş hayatına 2003 yılında Petkim Petrokimya Holding’de Japonca Simültane Tercüman olarak başladım. Üniversite yıllarının sonuna doğru Panasonic Tekofaks A.Ş. kurumsal iletişim departmanı bünyesinde stajımı tamamladıktan sonra, Olympus Beyaz Bilgisayar A.Ş ve 23. Universiade Olimpiyatları gibi organizasyon ve firmalarda çevirmenlik yaptım. 2008 yılı Ocak ayında Toyota Türkiye ve Toyota İngiltere ile özel bir proje kapsamında anlaşma yapıp Japonya’da 6 ay süre ile projenin dış ilişkilerinin yürütülmesinde etkin olarak görev aldım. Proje planlama, yönetme, risk yönetimi konularında uzmanlaşıp, Toyota’nın Japonya’daki projeleri dahilinde “Kaizen and Lean Production” eğitimlerinde bulundum. Teknolojinin beşiği olarak bilinen Japonya’da kaldığım süre içinde, asıl ilgi alanım olan bilişim teknolojileri ve online reklamcılık konularında çeşitli tecrübeler edinip, oradaki online reklamcılık sistemlerini yakından takip etme ve girişimcilerle tanışma fırsatı buldum. Türkiye’ye döndükten sonra online reklamcılık üzerine uzmanlaşma kararı aldım ve Google Türkiye’nin düzenlediği İnternet Reklamcılığı programı kapsamında İstanbul’da düzenlenen eğitimlere katılıp, “Google Reklamcılığının Temelleri” (Google Advertising Fundamentals) ve “Arama Ağı Reklamcılığı İleri Düzey” (Search Advertising Advanced) sertifikalarını aldım. Google’ın Türkiye’deki sertifikalı iş ortaklarından birinde bir süre Online Pazarlama ve Satış Müdürlüğü görevini yürüttükten sonra, Türkiye’deki en büyük sosyal oyun firmalarından biri olan 6Q.net bünyesinde online pazarlama yöneticiliği yapmaya başladım. Şu anda bir yandan 6Q bünyesinde online pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesiyle ilgilenirken bir yandan da mayıs ayı itibariyle ortağı olduğum Google Sertifikalı İş Ortağı Camekan‘da görev yapmaktayım.

5 yıl süre ile lisanslı olarak futbol oynadım. Bunun yanı sıra aikido ve kendo gibi spor dalları ile de ilgilenmekteyim.

  • E-posta: onur@camekan.com